ERP software, je zult er vast wel eens van hebben gehoord, wordt door veel bedrijven ingezet. Maar wat is ERP dan precies, waarvoor gebruik je het en niet onbelangrijk wat is de toegevoegde waarde van ERP software? Deze vragen zullen we in deze blog beantwoorden.

Wat is ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning.  Doel hiervan is om de productiviteit en de klantgerichtheid van een organisatie te vergroten en de kosten te kunnen beheersen. ERP software, waarmee deze doelstelling kan worden bereikt, is zeker niet alleen voor alleen grote organisatie bedoeld. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, in welke sector ook, ERP is voor vrijwel ieder type organisatie toepasbaar.

Wat is de toegevoegde waarde van ERP software

Voor iedere administratief pakket kun je wel een bepaald softwarepakket kopen. Zo heb je een boekhoudprogramma, relatiebeheerprogramma et cetera. Bij een ERP oplossing worden alle administratieve processen met elkaar verbonden. Zo heb je één systeem met alle functies dat helemaal op jouw organisatie is toegespitst.

Het voordeel hierbij is dat alle gegevens van de verschillende functies op integrale wijze in één database worden opgeslagen. Zo kunnen alle onderdelen dus van dezelfde data gebruik maken. De productiviteit en klantgerichtheid zal hierdoor ook flink toenemen.

Leveranciers van ERP oplossingen

Er zijn verschillende leveranciers die ERP oplossingen aanbieden. Een daarvan is AFAS. De ERP oplossing van AFAS is opgebouwd uit diverse modules.

Als eerste CRM, dat staat voor Customer Relation Management. Dit proces is de basis voor je dienstverlening. Zo worden in een ERP systeem alle gegevens van en over klanten vastgelegd in de CRM module. Een andere module die hier dicht tegenaan zit is het ordermanagement systeem. Andere modules die onderdeel uitmaken van de AFAS ERP oplossing zijn projectmanagement en urenregistratie, HR- management en payroll services en financieel management.

Naast deze modules bevat de oplossing nog veel aanvullende functionaliteiten. Hierbij kan je denken aan ondersteuning aan zaken zoals document management en workflow-management. Heb je interesse gekregen? Kijk hier op AFAS voor meer informatie. Daar kun je de uitgebreide brochure lezen over alle mogelijkheden die door deze oplossing worden geboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here