Balpennen, lanyards, mokken, baseballcaps – er waren tijden dat bedrijfslogo’s op bijna alles werden gedrukt. Het gebruik van reclamemateriaal was (en is?) Een van de meest populaire marketingmethoden, waaraan tal van voordelen zijn verbonden. De kleine merkgeschenken vertegenwoordigen een meerwaarde voor de ontvanger en zorgen ervoor dat het bedrijf herinnerd wordt. Maar is een dergelijk geschenk nog wel relevant?

Waarom relatiegeschenken nu weggeefacties worden genoemd

Allereerst: Als je speelt met het idee om freebies op te nemen in je marketingstrategie, dan is het eerste wat je moet doen de term vaarwel zeggen. Tegenwoordig worden relatiegeschenken bij voorkeur give aways genoemd. Klinkt veel moderner en cooler en maakt (nog) meer indruk op klanten. De naamsverandering heeft echter nog een ander effect dat positief gewaardeerd kan worden: In de term “weggeven” komt het woord “reclame” niet meer voor. Hierdoor komt het gewenste (en vaak erg onhandige) reclame-effect op de achtergrond. In plaats daarvan komt het aspect van geven nog meer in beeld en wordt het door de ontvanger intenser waargenomen.

De voordelen van giveaways

Of u nu een giveaway of een giveaway zegt, de kleine cadeautjes voor uw klanten brengen een hele reeks voordelen met zich mee, die we hier nogmaals willen samenvatten.

Übersetzungsergebnisse

  • Toegevoegde waarde: Als we er vanuit gaan dat het een zinvol geschenk is, dan biedt dit de gebruiker meerwaarde. Het wordt dus bewaard en belandt niet direct in de prullenbak (zoals flyers en brochures).
  • Langdurige aanwezigheid: alledaagse voorwerpen zoals pennen, USB-sticks en de populaire flesopener worden veelvuldig en met plezier gebruikt. Dit betekent op zijn beurt dat het reclame-effect extreem hoog is.
  • Groot bereik: veelvuldig gebruik betekent ook dat andere mensen je giveaway zien. Het bereik van deze reclamemaatregel is navenant groot.
  • Laag dekkingsverlies: Hoewel verschillende reclamemaatregelen meerdere mensen tegelijk bereiken, maar ook een zeer groot dekkingsverlies hebben (wie bekijkt een poster nu echt goed?), is het effect van relatiegeschenken veel meer gestippeld.
  • Klantenbinding: wie van ons is niet blij als ze iets gratis krijgen? Het overhandigen van (kleine) cadeautjes heeft altijd impact op de band tussen het bedrijf en de klant. Het haptische karakter van promotionele artikelen (“iets in de hand hebben”) speelt hierbij een doorslaggevende rol.
  • Onbewust reclame-effect: Het feit dat de reclame op giveaways slechts onbewust wordt ervaren, wordt vaak als negatief ervaren. Deze mening wordt echter niet gedeeld in dit bericht. Integendeel: het kan heel effectief zijn om niet met alle macht rond de “reclameclub” te cirkelen, maar te vertrouwen op een zachte, subliminale aflevering van de boodschap. U kunt er zeker van zijn dat de gebruiker uw bedrijf (herkenningswaarde) zal onthouden als ze uw logo ergens zien.
  • Goedkoop: in tegenstelling tot andere reclamemaatregelen (bijvoorbeeld posterreclame of radiospots) zijn giveaways verbazingwekkend goedkoop – vooral wanneer ze in grote aantallen worden besteld.
  • Identificatie: Niet alleen klanten en zakenpartners, maar ook medewerkers zijn blij met een leuke give away. In dit geval heeft de overdracht het voordeel dat werknemers emotioneel aan het bedrijf worden gebonden. Ze identificeren zich met hun werkgever en laten dat met trots zien.

Relatiegeschenken of weggeefacties brengen een hele reeks aantrekkelijke voordelen met zich mee die duidelijk in het voordeel zijn van deze marketingmaatregel. Dus waarom worden ze vaak als ouderwets en stoffig beschouwd?

Originaliteit en individualiteit

Zelfs als we allemaal graag profiteren van relatiegeschenken, gebeurt het geweldige ‘happy-go-lucky’-effect meestal niet. De reden hiervoor: we zijn oververzadigd. In de afgelopen jaren hebben we zoveel pennen, lanyards en cappi’s ontvangen dat het niets bijzonders is. Alleen van deze kennis kun je als ondernemer leren. Wil je winacties effectief inzetten als reclamemiddel, dan is het belangrijk om je te onderscheiden van de gebruikelijke aanbiedingen. Uw uiteindelijke doel moet zijn om klanten en partners te verrassen met uw weggeefacties. Vertrouw hier op originaliteit en individualiteit. De toegevoegde waarde die uit het relatiegeschenk komt, mag nooit worden onderschat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here