Een SEO bureau, wat houdt dat nou eigenlijk precies in en waarom zijn er zoveel van? En als er zoveel van zijn hoe weet je dan welke er het beste bij je past? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vragen in de hoop dat het dan allemaal wat duidelijker wordt.

Wat is een SEO bureau?

SEO is de afkorting van search engine optimalisatie, dit is de verzamelnaam voor alle werkzaamheden die worden gedaan om je website zo hoog mogelijk te laten scoren in google. De positie van je website in de ranking van de zoekresultaten is erg belangrijk voor je online business want zeg nou zelf niemand kijkt op de 2e pagina. De websites die bovenaan staan krijgen gegarandeerd de meeste conversies of leads via de website. Dit natuurlijk simpelweg omdat het een van de eerste sites is die in beeld komt na je zoekopdracht. Tegenwoordig is goede SEO super belangrijk omdat heel veel online gaat, denk aan online shoppen bijvoorbeeld. 

De werkzaamheden van een SEO bureau

Het gewenste resultaat wordt natuurlijk niet zo 123 gehaald, in SEO zit veel tijd en werk vandaar dat veel ondernemers het uitbesteden aan een SEO bureau. Maar wat voor werkzaamheden worden er nou gedaan om dit resultaat te behalen? De specialist zal eerst met de ondernemer van de online business om de tafel moeten om een goede strategie te bedenken over hoe ze het voor elkaar willen gaan krijgen. Het gewenste resultaat wordt vaak behaald door middel van het schrijven van linkbuilding teksten. Dit zijn teksten met bepaalde tref of zoekwoorden in de tekst. Deze trefwoorden worden dan via de tekst gelinkt aan de website van de klant. Deze teksten worden gepost op blogs zodat mensen het kunnen lezen en zodat het bedrijf een natuurlijk linkprofiel op zet. Door middel van een kans onderzoek wordt er van te voren bekeken waar de kansen liggen op de website zo kan de specialist dus bepalen waar de meeste winst valt te behalen.

Welk bureau past het beste bij mijn onderneming?

Door middel van te informeren en gesprekken te voeren met verschillende bureau’s kom je erachter wat de visie van het bureau is. Naar aanleiding hiervan kan je bepalen of je bedrijf goed past in de samenwerking met dit SEO bureau.

Voor meer info over SEO kijk dan even op www.doublesmart.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here