Die nummer 1 plek in de zoekresultaten van Google. Dat is plek waar niet alleen jij graag wil staan, maar waarschijnlijk ook jouw concurrentie. Op zoektermen met veel zoekvolume is vaak ook heftige concurrentie om een plek op de eerste pagina te bereiken. Autoriteit is dan vaak een belangrijke factor binnen SEO marketing die invloed heeft op het bepalen van de ranking. Website met een hoge autoriteit staan vaak op de eerste 3 plekken.

Wat is autoriteit?

De autoriteit van een website geeft aan hoe betrouwbaar en relevant de informatie is die op de website staat. Dit is voor Google belangrijk. Omdat Google graag de meest betrouwbare – en meest relevante informatie wil tonen aan haar gebruikers.

Vroeger drukte Google de autoriteit van een website uit in de pagerank. Deze pagerank bestaat inmiddels niet meer. Tegenwoordig zijn er verschillende tools die een score geven voor de autoriteit van een website. MOZ is over een tool waar veel naar wordt verwezen als het gaat om het bepalen van de autoriteitsscore.

De autoriteit van een domein wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de inkomende links. Een inkomende link is een link van het ene naar het andere domein. Iedere inkomende link wordt door Google gezien als een aanbeveling. Een blijk van vertrouwen. Door het verzamelen van veel inkomende links, verzamel je dus steeds meer aanbevelingen. Dit zorgt voor een hogere autoriteit. En bij het opmaken van de ranking geeft Google vaak de voorkeur aan het tonen van website met veel inkomende links. Websites met veel vertrouwen en autoriteit dus.

Eerste tip; ga beginnen

Klinkt logisch, maar het belangrijkste is; start met linkbuilding. Zoek websites die relevant voor jouw business kunnen zijn, neem contact op en bespreek de mogelijkheden voor een samenwerking. Die samenwerking kan bijvoorbeeld een gastblog zijn. Of een aanvulling op een andere website.

Zorg voor relevantie

Belangrijk is dat de website waarop je een link wil plaatsen, wel relevant is voor jouw website. De onderwerpen van beide websites moeten wel iets met elkaar te maken hebben. Dit is voor Google een belangrijke factor bij het beoordelen van een inkomende link. Beter 5 relevante links. Dan 10 links met geen enkel raakvlak met je website.

Bij seo-hulp.nl kun je verschillende backlinks en linkbuilding pakketten aanschaffen. Het grote voordeel van seo-hulp.nl is dat je de linkbuilding pakketten ook op onderwerp kun inkopen. Zo zit je qua relevantie dus altijd goed!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here